0
09367079491

وجه وصفی (Present Participle) و عبارات وجه وصفی (Participle Phrases) در زبان انگلیسی

participle phrases

در این درسنامه میخواهیم به عبارات های وجه وصفی بپردازیم که یکی از ساختارهای گرامری پیشرفته سطخ ۷٫۵ آیلتس و بالاتر است و همچنین در گرامر جیمت (GMAT) نیز کاربرد فراوان دارد.  وجه وصفی زمان حال (present participle) به حالتی از ing دار فعل گفته میشود که در زمان های مختلف (tenses) کاربرد دارد و یا اینکه به عنوان صفت محسوب می گردد.  حالت سوم فعل یا اسمی مفعول نیز معادل past participle محسوب می گردد. در این درسنامه سعی داریم یکی از پیچیده ترین ساختارهای سطح بوستان هشتم و بالاتر را بررسی کنیم. داوطلبان سطوح پایین تر به منظور جلوگیری از تداخل با بحث مصدرها مبحث مصدر و gerund را ابتدا مطالعه کنند. آموزشی که در خصوص این دسته عبارات میبینید کاملا و به شکل انحصاری مربوط به نگار بوستان بوده و از هیچ منبع مکتوب یا غیر مکتوب داخلی یا خارجی استخراج و یا ترجمه نشده است.

 

عبارات وجه وصفی  (participle phrases)

این ساختارها عبارت هایی هستند که قبل یا بعد از جمله واره اصلی آمده و در واقع مانند قیدی هستند که بر روی کل  جمله واره حاکم است. همواره با  فعل ing دار (present participle) شروع میشوند خاصیت این عبارات اینست که فاعل ندارند و بایستی فاعل آنها را پیدا کرد. مثال:

Playing football in the garden, he heard a voice.

در حالی که در باغ فوتبال بازی میکرد، صدایی شنید.

در ترجمه معمولا از “در حالی که” یا “از آنجایی که” استفاده میکنیم چرا که این عبارات برای بیان علت هم مورد استفاده قرار میگیرند. گفتیم که  این دسته عبارات فاعل ندارند و بایستی برای ترجمه فاعل آنها را پیدا کرد.

 

نحوه پیدا کردن فاعل

فاعلِ عبارات وجه وصفی همان فاعلِ اولین کلاز (clause) مستقل بعد از  پایان عبارت است. عبارت های وجه وصفی اگر اول جمله بیایند همواره بعد از اتمام یک کاما (comma) قرار میگیرد. اگر وسط جمله بیایند حتما قبل و بعد از آنها کاما قرار میگیرد و اگر آخر جمله بیایند اغلب قبل از آنها کاما قرار می گیرد. در مثال بالا اول کلاز مستقل بعد از عبارت وجه وصفی he heard a voice هست و فاعل آن که he میباشد به عنوان فاعلِ عبارت وجه وصفی در نظر میگیریم. تعیین زمان (tense) بسته به زمانِ کلاز مستقل بعد از آن است و زمانِ کلاز مستقل بعد از عبارت وجه وصفی هر چه باشد زمان عبارت وجه وصفی معمولا همزمان یا یک زمان قبلتر نسبت به زمان کلاز مستقل ترجمه می گردد. در مثال بالا همزمان با شنیدن صدا فرد در حال بازی کردن بوده است.

یک مثال دیگر:

Given the prize, he felt very proud.

چون که جایزه بهش داده شده بود، او احساس غرور کرد.

 

این یک عبارت وجه وصفی است که با فعل ing دار شروع نشده است. این دسته از عبارات در واقع عبارت های وجه وصفی کاهش یافته یا خلاصه شده (reduced participle phrases) هستند. در حالتی که عبارت وجه وصفی فعلش مجهول باشد میتوان فعل ing دار را حذف نموده و در این حالت همانند جمله واره های نسبی خلاصه شده فعل to-be را نیز بایستی حذف نمود. در واقع اصل عبارت بدین شکل بوده است:

Having been given the prize, he felt very proud.

که در مثال بالا با توجه به مجهول بودن فعل to-be و فعل ing دار ابتدای عبارت حذف شده است.

در این مثال اولین کلاز مستقل بعد از پایان عبارت وجه وصفی he felt very proud هست. فاعل این جمله واره he است و در ترجمه he را به عنوان فاعلِ عبارت وجه وصفی استفاده میکنیم.

 

چرا گفتیم زمان عبارت وجه وصفی همزمان یا قبل از زمان فعل اصلی کلاز مستقل بعد از آن است؟

علت اینست که در واقع تمامی عبارت های وجه وصفی زمان حقیقی آنها حال کامل (present perfect)، حال کامل استمراری (present perfect continuous)، گذشته کامل (past perfect) و یا گذشته کامل استمراری (past perfect continuous) هستند و بسته به بستر متن میتوان حدس زد که حالت استمراری شان برقرار است و یا اینکه فعل تمام شده و تاثیرش و در نتیجه حالت کامل فعل مد نظر است. البته این مبحث بسیار پیچیده تر است. اینکه گفتیم فاعل عبارت های وجه وصفی را بایستی در اولین کلاز مستقل بعد از آنها یافت منوط به تسلط کافی بر مبحث عبارت های بین دو کاما می باشد.

 

تمرین

عبارت های زیر را ترجمه کنید

Playing in the garden, the children heard a voice

بچه ها در حالی که در باغ بازی میکردن  صدایی شنیدند

Having been rejected admission, he felt diappointed

چون که پذیرشش مورد قبول واقع نشده بود احساس نا امیدی میکرد

Having been told the news, he was worried

با توجه به اینکه اخبار بهش گفته شده بود احساس نگرانی میکرد

Listening to the radio, he was also cooking

در حال که داشت به رادیو گوش میداد آشپزی هم میکرد

ابهام یا سوالی دارید؟ در بخش نظرات مطرح کنید کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگو هستیم.

منبع: نگار بوستان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *