0
09367079491

آیلتس چیست؟

آیلتس

تاریخچه

آیلتس یکی از معتبرترین آزمون های سنجش سطح دانش زبانی افراد برای برقراری ارتباط برای اهداف مختلف شغلی و زندگی روزمره است. اولین آزمون استاندارد انگلیسی برای غیر انگلیسی زبانان در سال۱۹۶۵  توسط شورای فرهنگی بریتانیا و دانشگاه بیرمنگام با عنوان   English Proficiency Test Battery (EPTB) ایجاد گردید و از سه بخش درک مطلب، درک شنیداری و سرعت تندخوانی تشکیل می شد. از ایرادات این آزمون نداشتن بخشی مجزا در قسمت نوشتاری (writing) و گفتاری (speaking) بود که پدید آورندگان آزمون معتقد بودند که با شیوه های خلاقانه ای که در ۳ بخش دیگر آزمون به کار رفته است میتوان تا حدودی این نقص را پوشش داد. این آزمون تا سال ۱۹۸۰ برگزار شد. بعد از آن آزمون  English Language Testing Service (ELTS) جایگزین EPTB  شد. این آزمون از ۶ بخش علوم زیستی، علوم اجتماعی،  علوم فیزیکی، تکنولوژی و پزشکی و بخشی در خصوص ارزیابی کلی تحصیلی در بر می گرفت. یکی از ایرادات وارد بر این آزمون نبود مشارکت بین المللی در ایجاد آزمون بود. آیلتس در سال ۱۹۸۹ رسما معرفی شد هنگامی که شورای فرهنگی بریتانیا ، دانشگاه کمبریج و مرکز آیلتس استرالیا تصمیم گرفتند به منظور رفع ایرادات آزمون های قبلی، آیلتس را معرفی کرد.  البته این نکته را باید یادآور شد که قبل از همه این آزمون ها، آزمونی با نام Cambridge Certificate of Proficiency in English  که در سال ۱۹۱۳ معرفی شده بود، نیز وجود داشت که هنوز با همان عنوان برگزار می گردد. آزمون آیلتس در سال ۲۰۰۵  برای اولین بار به شکل نسخه کامپیوتری نیز معرفی شد. در سال ۲۰۱۵ نیز آزمون جدید با عنوان IELTS Life Skills با سنجش تنها دو بخش گفتاری و شنیداری و ارزیابی تا سطح حداکثر B1  معرفی شد.

پذیرش جهانی

در حال حاضر تنها در آمریکا بیش از ۳ هزار موسسه آموزشی و دانشگاهی مدرک آیلتس را معتبر ارزیابی می کنند و در سراسر جهان در مجموع ۹ هزار موسسه آموزشی و دانشگاهی این مدرک را معتبر می دانند.  همچنین برای مهاجرت به استرالیا و نیوزلند تنها مدرک آیلتس مورد قبول سفارت است. در سال ۲۰۱۴ بیش از ۲٫۵ میلیون آزمون در بیش از ۱۴۰ کشور برگزار گردید که این آمار آیلتس را به محبوب ترین آزمون زبان انگلیسی در سراسر جهان تبدیل کرده است.

 

ویژگی های آزمون

در حال حاضر آزمون دو نسخه آکادمیک (Academic)  و عمومی (General) برگزار می گردد. آزمون آکادمیک برای اهداف دانشگاهی و تحصیلی و همچنین پرستاران یا پزشکانی که قصد کار و یا تحصیل دارند مورد استفاده قرار می گیرد. آزمون عمومی اما تنها برای موارد مهاجرتی، آموزش های غیر علمی و یا اهداف شغلی طراحی شده است. در سال ۲۰۱۵ حدودا ۸۰ درصد متقضیان در آزمون آکادمیک و ۲۰ درصد در بخش جنرال نام نویسی کردند. اعتبار مدرک دو سال است و موسسات آموزشی و دانشگاهی معمولا در صورت گذشت بیش از ۲ سال از اعتبار مدرک در صورتی که داوطلب در محیط غیر انگلیسی زبان گذرانده باشد، مدرک را فاقد اعتبار می دانند.

آزمون هر ۴ مهارت شنیداری (LISTENING)، گفتاری (SPEAKING)، نوشتاری (WRITING) و درک مطلب (READING)  را به صورت مجزا می سنجد. که جزئیات هر بخش به شرح زیر است:

 

بخش گفتاری (SPEAKING)

این بخش مهارت مکالمه به صورت جداگانه و معمولا در یک روز مجزا از سه مهارت دیگر برگزار می گردد و زبان آموز به صورت مستقیم و رو در رو با ممتحن آزمون  (IELTS Examiner) گفتگو می کند و معمولا کل فرآیند ۱۴ دقیقه طول می کشد.  این قسمت از آزمون ۳ بخش مجزا دارد:

بخش اول (Part 1)

این بخش بیشتر حول سوالات ساده و مرسوم  روزمره جریان دارد. ممتحن سوالات این بخش را با کلماتی ساده و بیانی روان و قابل فهم برای همه افراد ارائه می کند. سوالاتی که پرسیده می شوند حول مفاهیم سن، شغل، محل زندگی و علایق شخصی است. نمونه سوالات مرسوم در بخش اول مشابه موارد زیر هستند:

How old are you?

Where do you live?

Where are you from?

What’s your favorite food?

با توجه به اینکه معمولا داوطلبین اضطراب بالایی در بخش اول دارند و از طرف دیگر اینکه سولات این بخش تا حد زیادی قابل پیش بینی هستند کیفیت گفتگو داوطلب در این بخش وزن زیادی در ارزیابی توانایی گفتاری داوطلب ندارد.

بخش دوم (Part 2)

در این بخش که معمولا ۴ دقیقه طول می کشد، کارتی (یا کاغذ سایز A4) به داوطلب داده می شود که سوالات حول یک موضوع روی آن نوشته شده است. داوطلب فرصت دارد تا ۱ دقیقه در مورد سوال فکر کند و نکات لازم را یادداشت نماید و بعد از آن بایستی حداقل ۲ دقیقه در مورد موضوع داده شده صحبت کنند. نمونه سوال آزمون به قرار زیر می باشد:

Describe an invention that has changed the people’s life.

You should say:

What it is?

Who invented it?

When it was invented?

And explain how it changed people’s life.

 

بخش سوم (Part 3)

این بخش مربوط به بحث کردن حول مضمون موضوعاتی است که داوطلب در بخش دوم راجب آنها صحبت کرده است. ممتحن و داوطلب حول همان مضامین در جدود ۵ دقیقه بحث می کنند. نمونه سوالات پرسیده شده در این بخش مانند زیر می باشد:

 How has the society changed in recent decades?

معیارهای نمره دهی در بخش گفتاری (Speaking)

 

  • Fluency and coherence

 

اولین معیار روانی و پیوستگی متن است و میزان روان صحبت کردن و پیوستگی گفتگوی داوطلب را مورد ارزیابی قرار می دهد. یک نمره از صفر تا ۹ در این بخش به داوطلب داده می شود.

 

  • Lexical Resource

این بخش به سنجش تنوع لغوی و صحت استفاده از لغات داوطلب می پردازد و از صفر تا ۹ یک نمره داده می شود.

 

  • Grammar Range and Accuracy

این بخش به صحت ساختاری و تنوع ساختارهای گرامری استفاده شده توسط داوطلب می پردازد.

 

  • Pronunciation

در این قسمت به میزان درستی تلفظ داوطلب از ۰ تا ۹ نمره داده می شود.

 

نمره نهایی داوطلب در بخش گفتاری حاصل میانگین چهار بخش ذکر شده است که به سمت پایین تقریب زده خواهد شد. به عنوان مثال اگر میانگین چهار بخش گفته شده ۷٫۲۵ گردد نمره بخش گفتاری ۷ داده خواهد شد.

 

 

بخش شنیداری (Listening)

این بخش که مهارت شنیداری زبان آموزان را میسنجد در مجموع ۴۰ دقیقه طول می کشد به ۴ قسمت تقسیم شده است که هر قسمت معمولا ۱۰ سوال دارد. سوالات مختلف از قبیل چند گزینه ای ، جای خالی و  انواع مختلف دیگر در آزمون دیده می شود. موضوعات بخش اول دوم بیشتر حول رویدادهای اجتماعی است در حالی بخش سوم و چهارم بیشتر پیرامون موضوعات آموزشی و تحصیلی است. بخش اول گفتگوی بین ۲ نفر است مانند گفتگوی تلفنی و …. .بخش دوم یک گوینده وجود دارد مانند سخنرانی در مورد مزایای بازیافت مواد پلاستیکی. در بخش سوم دو گفتگو کننده اصلی وجود دارند و در برخی وموارد یک شخص سوم هم وجود دارد مانند گفتگوی میان دو دانشجو با استاد مشاور. در بخش چهارم یک گوینده وجود دارد که معمولا در خصوص یک مساله علمی بحث می کند. صوت ها تنها یکبار شنیده می شوند و از داوطلب انتظار می رود در همان لحظه شنیدن جواب خود را پیدا کند (as you listen). بعد از اتمام فرآیند این بخش که ۳۰ دقیقه است، ۱۰ دقیقه به داوطلب وقت برای انتقال جواب از برگه سوال به پاسخنامه داده می شود.

نحوه نمره دهی در این بخش:

با توجه به تعداد پاسخ های صحیح از مجموع ۴۰ سوال و هم چنین سختی آزمون محدوده نمرات زیر را می توان در نظر گرفت.:

نمره کل98.587.576.565.554.543.532.5
نمره خام 39–4037–3835–3632–3430–3126–2923–2518–2216–1713–1510–128–96–74–5

 

بخش درک مطلب ( Reading)

بخش درک مطلب به سه بخش تقسیم می شود در مجموع ۴۰ سوال در خود جای دارد و ۱ ساعت طول می کشد و انواع سوالات از قبیل چند گزینه ای، نام گذاری اشکال، تکمیل خلاصه متن، انتخاب عنوان برای هر بخش یا پاراگراف و موارد مشابه و ترکیبی دیگر تشکیل شده است. متون آیلتس آکادمیک با آیلتس جنرال به لحاظ محتوایی با هم فرق دارند. متون آزمون آکادمیک بیشتر از مجلات و روزنامه های معتبری همچون Guardian، Times، Independent، New York Times  با موضوعات عمومی و غیر تخصصی از قبیل سبک زندگی، تکنولوژی، سیاست، محیط زیست، تاریخی و غیره انتخاب می شوند و به طور متوسط بین ۲۱۰۰ تا ۲۸۰۰ کلمه دارند. در طرف ماقبل در آزمون جنرال تنها متن سوم آن از روزنامه ها و مجلات آنلاین تهیه می گردد و در بخش اول و دوم متون کوتاهی با موضوعات روزمره از قبیل توصیف جدول برنامه زمانی مترو، آگهی استخدام شغلی و موارد مشابه است.

معیار نمره دهی بخش درک مطلب

نمره خام98.587.576.565.554.543.532.5
نمره خام آکادمیک39–4037–3835–3633–3430–3227–2923–2619–2215–1813–1410–128–96–74–5
نمره خام جنرال403937–383634–3532–3330–3127–2923–2619–2215–1812–149–116–8

بخش نوشتاری (Writing)

 

بخش نوشتاری  خود به ۲ بخش تقسیم می گردد که بخش اول آن در آزمون های جنرال و آکادمیک با هم متفاوت است.

 

بخش اول آزمون آکادمیک (Academic)

در این بخش داوطلب یک نمودار، جدول یا شکل را در حداقل ۱۵۰ کلمه بایستی توصیف کند و در صورتی که متن کمتر از ۱۵۰ کلمه باشد از داوطلب نمره کم خواهد شد.  معمولا ۲۰ دقیقه برای نگارش این بخش فرصت در نظر گرفته می شود.

 

بخش اول آزمون جنرال (General)

 

این بخش مختص نوشتن یک نامه است. محتوای نامه می تواند اعتراضی، درخواست کار، دعوت به مهمانی، تشکر، عذرخواهی از دوست و یا مسائل مشابه روزمره باشد. برای این بخش نیز ۲۰ دقیقه وقت در نظر گرفته شده است.

 

بخش دوم آزمون (Academic / General)

این بخش در هر دو ماژول جنرال و آکادمیک تقریبا مشابه است و داوطلب یک دیدگاه یا پدیده را مورد بحث قرار می دهد یا ممکن است راه حل ارائه کند و نظر خود را توجیه کند. در این قسمت داوطلب بایستی حداقل ۲۵۰ کلمه متن بنویسد و ۴۰ دقیقه وقت برای آن در نظر بگیرد. مشابه بخش قبلی در این قسمت نیز در صورت نوشتن کمتر از ۲۵۰ کلمه از داوطلب نمره کم خواهد شد.

 

معیار های نمره دهی بخش نوشتاری

 

  • Task Achievement

این معیار میزان پاسخگویی مناسب و مربوط به سوال را می سنجد در واقع این مطلب که داوطلب به همه بخش های سوال به درستی و با پوشش کامل پاسخ مربوط و مناسب داده باشد. این بخش نقطه ضعف اصلی داوطلبین ایرانی است. در مطالعه ای که توسط…. انجام شده نشان داده شده است که متوسط نمره داوزلبان ایرانی در این بخش از همه بخش ها کمتر و به طور متوسط در سطح نمره ۴ قرار دارد. از ۰ تا ۹ نمره ای برای این بخش در نظر می گیرند.

 

  • Coherence and Cohesion

این قسمت مربوطه به انسجام درون پارگرافی و بین پاراگرافی می باشد. از داوطلب انتظار می رود که جملات درون پاراگراف به هم مربوط باشد و از کلمات ربط دهنده (linking words) مناسبی به اقتضا استفاده شده باشد. به این بخش نیز از ۰ تا ۹ نمره ای داده خواهد شد.

 

  • Lexical Resources

این مورد برای سنجش تنوع لغوی و صحت استفاده از لغات و مربوط بودن لغات به موضوع مورد بحث را مورد ارزیابی قرار می دهد. از ۰ تا ۹ نمره ای به این بخش داده می شود.

  • Grammar Range and Accuracy

صحت ساختاری های استفاده شده در متن و تنوع آنها یکی دیگر از معیارهای نمره دهی است. رعایت درست زمان افعال و قواعد نقطه گذاری (Punctuation) از قبیل نقطه کاما و بزرگ نویسی حروف از مواردی هستند که زیر مجموعه این بخش قرار می گیرند و به داوطلب از ۰ تا ۹ یک نمره داده خواهد شد.

 

نتایج آزمون

نتیجه آزمون معمولا بعد از ۱۳ روز به داوطلب اعلام می گردد که در آن در هر چهار مهارت گفتاری، شنیداری، نوشتاری و درک مطلب نمره ای از ۹ داده شده است و نمره کلی که میانگین این چهار نمره است آورده شده است. نکته ی قابل توجه این است که بر خلاف نمره دهی در هر مهارت که میانگین نمرات (TA, GRA, LR, CC) به پایین تقریب زده می شود در محاسبه نمره نهایی میانگین نمرات به بالا تقریب زده می گردد. به طور مثال اگر میانگین چهار مهارت فردی ۶٫۷۵ باشد نمره کلی وی ۷  اعلام خواهد شد. همچنین داوطلب می تواند تا ۶ هفته بعد از اعلام نتایج از سوی مرکز به نمره خود اعتراض کند (Enquiry on Results) و هزینه آن حدودا ۶۰ پوند است. نتیجه  اعتراض معمولا طی دو هفته اعلام می گردد و در صورتی که نمره داوطلب تغییر کند مبلغ پرداختی بابت اعتراض بازگشت داده خواهد شد. بر طبق آمار سال ۲۰۱۵ کشور های آلمان، یونان و کانادا با متوسط نمرات ۷٫۳، ۶٫۹، ۶٫۸ بهترین عملکرد را در بین کشورهای شرکت کننده در آزمون داشته اند.

 

تعریف کیفی نمره های مختلف آزمون:

تسلط کامل، مناسب و بدون هیچ ایرادی در زبان دارد و تمامی موقعیت ها را به خوبی درک می کند.کاربر خبره9
تسلط کاملی بر زبان دارد و تنها در موارد جزیی در استفاده از ساختار ها موارد مناسبی را انتخاب نمی کند. در موقعیت های غریب و نا آشنا ممکن است دچار فهم غلط گردد. به خوبی استدلال کردن پیچیده و با جزئیات را درک و آن را نشان می دهد.کاربر بسیار مسلط8
تسلط کاربردی و عملی خوبی بر زبان دارد هر چند که گاها دچار بدفهمی می شود اما در مجموع از ساختارهای پیچیده به خوبی استفاده می کند و استدلالات با جزئیات را به خوبی درک می کند.کاربر مسلط7
علی رغم ایرادات فراوان، تسلط مناسبی بر روی زبان دارد. برخی اوقات دچار کج فهمی می شود. ساختارهای پیچیده را تا حدودی متوجه شده و می تواند در برخی موارد در موقعیت های آشنا از آنها استفاده کند.کاربر توانا6
تسلط جزیی خوبی به زبان دارد مفهوم کلی را در اکثر شرایط می رساند هر چند که اشتباهات فراوانی دیده می شود. می تواند گفتگو های اولیه و ساده را در زمینه تخصصی خودش انتقال دهد.کاربر ساده 5
تنها توانایی پایه ای زمان آن هم محدود به موقعیت های آشنا و متداول را دارد. در درک و انتقال مفاهیم به کررات دچار مشکل می شود و قادر به استفاده از جملات پیچیده نیست.کاربر محدود4
تنها مفاهیم کلی را به شکلی ضعیف و در موقعیت های آشنا (مانند سلام و احوال پرسی) می تواند انتقال دهد و در برقرای ارتباط اشتباهات و کج فهمی و انتقال غلط مفهوم به کرات دیده می شود.کاربر بسیار محدود3
اصلا قادر به برقرای ارتباط نیست و تنها چند کلمه تنها می تواند استفاده کند و فقط نیاز های خیلی پایه ای را آن هم به صورت تک کلمه می تواند نشان دهد. قادر به فهم گتگو و متن انگلیسی نیست.کاربر منقطع2
به جز چند کلمه تنها ومجزا، قدرت استفاده و درک زبان را ندارد.غیر کاربر1
در این سطح داوطلب هیچ داده قابل ارزیابی ارائه نکرده است.به آزمون هیچ پاسخی نداده است0

سوالی دارید؟ در بخش نظرات مطرح کنید کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگو هستیم.

منبع: نگار بوستان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *