0
09367079491

افعال کمکی (auxiliary verbs)

افعال کمکی

در درسنامه سه دسته اصلی افعال در زبان انگلیسی  اشاره کردیم که افعال به طور کلی به دسته ی افعال مدال (modal verbs)، افعال to-be و افعال کامل full verbs دسته بندی میشوند. این دسته بندی در فرآیند یادگیری به ما کمک فراوانی میکند. تنها یک دسته دیگر از افعال باقی مانده است که در این درسنامه به آن پرداخته خواهد شد.

 

افعال کمکی (auxiliary verbs) همان طور که از اسمشان معلوم است به ما کمک میکنند. به ما کمک میکنند که حالت سوالی بله خیر بسازیم کمک میکنند که جمله منفی بسازیم (مثل don’t) کمک میکنند که جمله سوالی wh بسازیم و حتی کمک میکنند که زمان های جدید بسازیم (مانند حال کامل). در این درسنامه میخواهیم ببینیم افعال کمکی چه افعالی هستند و از همه مهمتر چه معنی میدهند.  افعال کمکی شامل کلیه افعال to-be افعال خانواده do و افعال خانواده have و افعال مدال هستند. در واقع افعال کمکی شامل:

do – does – did – have – has – had – modal verbs – to be verbs

معنی افعال کمکی

این موضوع خیلی مهم است. این را به خاطر داشته باشید که افعال کمکی معنی ندارند و تنها به ما کمک میکنند تا جمله مد نظر را بسازیم. مثال:

Do you like ice cream?

آیا در جمله بالا do معنی “آیا” میدهد؟ جواب خیر است درست است که میتوان do را آیا ترجمه کرد اما اشتباه است در واقع وظیفه ی اصلی do کمکی است و به ما کمک کرده تا جمله سوالی بله خیر بسازیم. ممکن است بگویید میشه در جمله بالا do را “آیا” در نظر گرفت اما این در ادامه برای شما مشکل ایجاد میکند. ببینید:

What do you like?

خب در مثال بالا میبینید که do کمکی است و معنی ندارد و اگر ما افعال کمکی را ترجمه کنیم در خیلی از موارد به مشکل برمیخوریم مثلا do در مثال قبلی معنی “آیا” میداد ولی در اینجا هیچ معنی ندارد و فقط کمکی است پس همواره بهتر است که افعال کمکی را صرف کمکی در نظر بگیریم و سعی در ترجمه آنها نداشته باشیم.

do/does/did

این سه فعل کمکی در زمان های حال ساده و گذشته ساده در جملات سوالی بله خیر و wh و همچنین منفی سازی به عنوان فعل کمکی مورد استفاده قرار میگرند. مثال:

Do you live in Tehran?

Where do you live?

What does Reza eat?

I didn’t go to school yesterday

I don’t watch TV

He doesn’t play football

Where did they go?

Did they arrive late?

در تمامی مثال های بالا do/does/did همگی کمکی هستند. البته دقت کنید do/does/did در جاهایی که کمکی نباشد معنی دارد برای مشاهده معنی do/does/did کلیک کنید.

 

have/has/had

این سه فعل در زمان های حال کامل (ماضی نقلی) و گذشته کامل (ماضی بعید) در جملات مثبت منفی و کلیه سوالی ها به عنوان فعل کمکی مورد استفاده قرار میگرند و معنی ندارد.

I have lived in Shiraz for 2 years

Have you ever lived in London?

Where have you been?

I hadn’t arrived when you called

همه ی افعال have/has/had در بالا کمکی هستند و معنی ندارند.

توجه داشته باشید از این قسمت به بعد تنها برای علاقه مندان گرامر است و مطالعه آن برای سطوح کمتر از آیلتس ۶ باعث سردرگمی بیشتر میشود. از این رو مطالعه این قسمت به بعد توصیه نمیگردد.

افعال to be کمکی

دقت کنید وقتی افعال to be معنی بودن بدهند کمکی نیستند و خودشان خودشان را سوالی یا منفی میکنند. مثال:

Are you in the park now?

آیا الان توی پارکی؟

البته برخی این حالت را نیز کمکی در نظر میگیرند اما همانطور که در درسنامه افعال to-be گفتیم افعال to be خودشان خودشان را سوالی میکنند و نیازی به کمک ندارند و در اینجا خودش خودش را سوالی کرده و معنی نیز دارد.

پس افعال to be کجا کمکی هستند؟

  • افعال to-be در هنگام مجهول سازی کمکی محسوب میشود و هیچ معنی را منتقل نمیکنند. مثال:

The room is being cleaned now

در جمله بالا دو فعل کمکی to be داریم فعل اول is کمکی است اما کمکی برای حفظ زمان حال استمراری و being نیز کمکی است و برای مجهول بودن جمله آورده شده است. این مبحث کمی پیچیده است به درسنامه مجهول ها مراجعه کنید.

  • در زمان های استمرار دار نیز افعال to be کمکی هستند و معنی ندارد. مثال:

I am playing in the park

دقت کنید am در جمله بالا برای ساخت زمان حال استمراری وارد کلمه شده است و هیچ معنی ندارد و بعضی مدرسین به اشتباه میگویند am اینجا هستم معنی میدهد و جمله را اینگونه ترجمه میکنند من در حال بازی کردن هستم این ترجمه غلط است  و ترجمه عبارت بالا من دارم بازی میکنم درست است.

افعال مدال modal verbs

این بحث کمی پیچیده است از طرفی افعال مدال خودشان خودشان را سوالی میکنند و معنی هم دارند پس کمکی بودن در مورد آنها در نگاه اول معنی ندارد. مثال:

Can you help me?

در مثال بالا can معنی توانستن میدهد و معنی دارد پس کمکی نیست. اما یک حالت دیگر را ببینید:

You might have told me

باید به من میگفتی (حالت انتقاد دارد)

در این حالت میبیند که might در معنی ممکن بودن نیست و به صورتی تکی اصلا معنی ندارد بلکه کل ساختار might have به اضافه ی حالت سوم فعل یک معنی انتقادی را منتقل میکند پس میتوان گفت که در این حالت might کمکی است. برای مطالعه بیشتر درسنامه might have را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ در بخش نظرات مطرح کنید کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگو هستیم.

منبع: نگار بوستان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *